Texthuisje afgebroken na Bakkum vertelt

23 jun
Daisy Bakker, Marijn Sikken, Stan Putman en Willem Tesselaar voor het texthuisje.

Daisy Bakker, Marijn Sikken, Stan Putman en Willem Tesselaar voor het Texthuisje tijdens het tweede weekend Bakkum vertelt.

Manon Spierenburg en Mattijs Reinen bedenken samen met enkele kinderen op Camping Bakkum hoe je het best met je grote herdershond uit een kleedkamer kunt ontsnappen.  Startpunt hiervoor was een hoofdstuk uit het boek 'De verdwijning van Bo Monti' door Manon Spierenburg.

Manon Spierenburg en Mattijs Reinen bedenken samen met enkele kinderen op Camping Bakkum hoe je het best met je grote herdershond uit een kleedkamer kunt ontsnappen. Startpunt hiervoor was een hoofdstuk uit het boek ‘De verdwijning van Bo Monti’ door Manon Spierenburg.

Maakt Young Art Text zich nu ook al schuldig aan het goedkoop inzetten van angstaanjagende krantenkoppen? Niet vaak, maar soms is het gewoon spannend om te doen. Je hoeft je echter geen zorgen te maken. Het door Jouke Bouwhuis ontworpen en gebouwde Texthuisje stond afgelopen weekend tijdens het tweede ‘Bakkum vertelt’ weekend op Camping Bakkum. Op zaterdag ontving redacteur Willem Tesselaar Marijn Sikken en Stan Putman. Beiden hebben al eerder in het Texthuisje vertoefd tijdens het Young Art Festival in 2012.

Tijdens de workshop op zondag met Manon Spierenburg hebben we slechts heel kort in het Texthuisje gezeten. Hoewel de kinderen het Texthuisje heel spannend en mooi vinden was het veel te mooi weer om binnen te gaan zitten. Buiten las Manon een hoofdstuk voor uit ´De verdwijning van Bo Monti´. Manon schreef ook het scenario voor de gelijknamige televisieserie. Omdat dingen in een boek makkelijker op te schrijven zijn dan op tv te laten zien moesten er voor de televisieserie dingen aangepast worden. Samen met de kinderen werd nagedacht hoe het zojuist voorgelezen hoofdstuk aangepast kon worden voor de televisie. Qua fantasie zit het met de kinderen op Camping Bakkum gezien hun creatieve oplossingen wel goed. Als afsluiting werd in het Texthuisje de scene bekeken zoals deze uiteindelijk op de tv is verschenen.

Het derde en voorlopig laatste Bakkum Vertelt weekend zal plaatsvinden van 22 t/m 24 augustus 2014. Dan zullen onder anderen Judith Zijp en Stella van Lieshout op bezoek komen in het Texthuisje.

Op maandagochtend hebben de mannen van de Young Art bouwploeg het Texthuisje ontmanteld en weggehaald uit de vredige, bosrijke omgeving van Camping Bakkum. Het huisje staat nu te wachten in de opslag om vervolgens op 11 en 12 juli haar deuren weer te openen voor de bezoekers van het Young Art festival. De komende weken zullen wij jullie op deze site meer vertellen over de gasten die we hebben uitgenodigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: