Ook Janna de Lathouder in de Waagschaal

19 jan

Onze tweede gast tijdens ‘Woorden in de waagschaal’ is Janna de Lathouder. In 2006 studeerde zij als regisseur af aan de toneelacademie Maastricht. Tijdens haar opleiding vulde ze haar vrije keuzevakken en stages met schrijven én haalde ze haar docentenbevoegdheid.

unnamed

Dit theaterseizoen is Janna dus ook druk als schrijver, regisseur en docent. Als schrijver en regisseur maakt zij een voorstelling met jongeren voor Theater na de dam, aansluitend op de dodenherdenking op 4 mei zal dit stuk gespeeld worden in Hoorn. Ook maakt ze een historisch getinte theaterroute over stedenrechten en start ze met een feuilletonvoorstelling in soapstijl.

Haar grote inspiratiebron voor haar nieuwste stuk Simon, is de economie. Zoals ze zelf zegt: “Ooit heb ik een halve studie commerciële economie gedaan. […] Vooral de manier van denken en het absurdisme zijn me bijgebleven.” In Simon is een man zijn spiegelbeeld kwijt, het blijkt dat de man in aandelen is verkocht. Zijn spiegelbeeld is hij al kwijt, nu mag hij vrezen voor zijn schaduw.

Kom kijken en luisteren! Donderdag 29 januari in het Kennemer Theater, kaarten zijn te koop via de website van het theater.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: