Met genoegen

22 jun

Op zaterdag 4 juli presenteert Text tijdens het Young Art Festival zeven jonge schrijvers en dichters. In de aanloop naar deze optredens stellen wij hen aan je voor. Vandaag: Bente van de Wouw uit Amsterdam.

Attachment-1

Schrijver Abdelkader Benali onderzocht voor de NTR de kunst van het column schrijven. ‘Een column,’ vertelde Henk Hofland hem, ‘moet nieuwsgierig maken, iets nieuws brengen. De laatste zin moet je een gevoel van voldoening geven. En als je dan na vier minuten de column hebt gelezen, weet je dat je niet vergeefs hebt geleefd.’

Hofland (87 jaar) is al zijn leven lang als journalist en columnist werkzaam. Bente van de Wouw (20 jaar) staat nog aan het begin van haar carrière. Toch maakte een blog dat ze naar Metro stuurde zoveel indruk, dat deze werd geplaatst als lezerscolumn.

Niet alleen de metroredactie was geraakt: de column kreeg binnen no time 2217 stemmen, 24.434 likes op de website en 18.000 op Facebook en werd daarmee de ‘beste Metro lezerscolumn ooit’!

Onder de vele reacties bevond zich ook een uitnodiging van Young Art Text. Want na vier welbestede minuten, werden wij direct nieuwsgierig: zoveel schrijftalent… zou er nog meer zijn? Zo vonden we een blog vol verhalen en recensies. Bente, ontdekten we, studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en schrijft zowel in opdracht (onder andere voor CosmoGirl, Hebban.nl en Chicklit.nl) als voor haar eigen blog.

Op zaterdag 4 juli gaan we met Bente in gesprek over haar werk en haar dromen. Intussen verwijzen we je graag naar de verhalen op haar blog. En naar de prachtige uitzending van Abdelkader Benali met de grootmeesters van de column. Remco Campert vertelt daarin: ‘een column is een klein stukje uit het leven. Een klein partje, dat je uit een sinaasappel haalt en opeet. Je doet jezelf een klein genoegentje om het te schrijven. En je hoopt dat de lezer dat genoegentje ook beleeft.’ Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: