P-factor

23 jun

Op zaterdag 4 juli presenteert Text tijdens het Young Art Festival zeven jonge schrijvers en dichters. In de aanloop naar deze optredens stellen wij hen aan je voor. Vandaag: Demi Baltus uit Spaarndam.

Zingen, dansen… zingen én dansen… daar win je wel een wedstrijd in de podiumkunsten mee. Maar poëzie? Really? Dat dachten de leerlingen van het Ichtus Lyceum ook toen Demi Baltus (16 jaar) het podium beklom. Ze deed mee aan de voorronde voor de Velsense InterScholaire (VIS) met een compilatie van eigen gedichten. ‘Ik was nieuwsgierig hoe de eerstejaars erop zouden reageren, vertelde ze later, ‘uiteraard zag je ze eerst denken: gaap, ze gaat een gedicht voorlezen, maar het werd prima ontvangen.’

20140918 Demi Dicht_0014

Als een volleerd slamdichter knalde Demi haar gedichten de zaal in. Ze behaalde de finale van de VIS en werd unaniem tot winnaar verkozen. ‘Haar performance is geweldig, je zit op het puntje van je stoel en je wilt weten waar haar verhaal naar toe gaat,’ aldus de jury.

Young Art kijkt reikhalzend uit naar haar optreden in de Textcaravan. Daar zal ze op zaterdag 4 juli rond 17.00 uur slammen en tips geven aan iedereen die dus denkt dat ie dichten kan. Be there!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: