Komt een KW uit de kast

3 jul

Het is zover! Vanmiddag om 16.00 uur barst het Young Art Festival los in Park Westerhout, Beverwijk. Wanneer je verkoeling zoekt onder de bomen, kun je ons podium al zien staan. Met grote dank aan Marije Gertenbach en Young Art Studio die voor de metamorfose van de caravan hebben gezorgd. Het is een waardige opvolger van onze geliefde teksthuisjes geworden!

textcaravan

Morgen, zaterdag 4 juli, heten Daisy Bakker, Mattijs Reinen en Joni Zwart je van harte welkom op het terras bij de caravan om je voor te stellen aan een zevental jonge teksttalenten. De afgelopen dagen hebben we de meesten van hen al aan je voorgesteld op onze (Facebook)site. Vandaag vertellen we je graag iets meer over Angela Schoonderbeek uit Amsterdam.

Afbeelding Angela Young Art

Angela Schoonderbeek (23 jaar) is voor vaste bezoekers van Young Art geen onbekende. Sinds haar debuut in ‘De Raad’ tijdens het festival van 2009 heeft ze vrijwel non-stop voorstellingen gemaakt en gespeeld. Zo was ze in 2012 met Wies Tesselaar te zien in ‘KTWVN’ en maakte ze in 2014 een Levensgrote Kijkdoos.

Sinds kort schrijft Angela voor het toonaangevende cultuurmagazine 8weekly.nl. Daar stelt ze zichzelf aan haar lezers voor:  ‘als studente Theaterwetenschap (en een beetje Kunstgeschiedenis) ben ik als vanzelfsprekend gek op theater: van het geroezemoes voor aanvang voor de voorstelling tot aan het wegstervende applaus – en uiteraard op alles wat daartussenin gebeurt en valt te beleven. Theater en kunst geven mij de ruimte om even stil te staan en blijven mij verrassen. 8weekly is voor mij de plek om mijn enthousiasme te mogen delen.’

Young Art Text heeft al vaak van Angela’s acteertalent mogen genieten. Tijdens Zinnen in de Zomer bijvoorbeeld, waar ze niet alleen de wedstrijd Voorlezen met Hindernissen soepel liet verlopen, maar ook Iris Stam hielp om uit de boekenkast te komen (zie foto).

Zinnen in de zomer foto Angela

Tot onze grote vreugde komt Angela tijdens deze editie van het Young Art Festival zelf uit de boekenkast. Wie rond 17.45 uur aanschuift op ons terras kan getuige zijn van haar debuut als theaterschrijfster met de monoloog ‘verleden kindertijd’. Graag tot dan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: