Sytske en Fleur

27 jun

Sytske van Koeveringe Juist op het moment dat je de eerste hap van je avondmaaltijd naar binnen wil schuiven hoor je de deurbel. Je verwachtte geen bezoek vanavond, maar je nieuwsgierigheid lokt je naar de deur. Voor je neus staat een vriendelijke blonde dame. Sytske van Koeveringe komt uit Friesland en studeert momenteel aan de Gerrit Rietveld academie, richting Beeld en Taal. Ze schrijft korte verhalen en werkt aan een uniek project waarbij ze langs mensen in Amsterdam gaat om verhalen te schrijven en voor te lezen. Tijdens Bakkum vertelt hebben wij Sytske gesproken over dit project met bijzondere teksten en ontmoetingen. Reden genoeg om haar ook voor het festival uit te nodigen.

Fleur van Greuningen heeft zich voor een van haar projecten ook bezig gehouden met toevallige ontmoetingen. Midden in Parijs nam zij plaats op een bankje, wachtte tot iemand haar aansprak en wachtte vervolgens af wat en waar de ontmoeting haar bracht. Fleur van Greuningen studeert aan de Rietveld Academie, waar ze op de afdeling Beeld en Taal diverse werken maakt, van gedichten tot sciencefictionstenen tot fabrieksgevels. Ze publiceerde onder andere op de Internet Gids, Tirade.nu en had exposities in België en Hornhuizen (pr. Groningen), en nog weer elders. Ook Fleur was te gast tijdens het eerste weekend van Bakkum vertelt.

Fleur van Greuningen In het blokkenschema op de festivalsite en de app staan ze apart vermeld, maar het betreft een dubbelinterview dat start om 16.30u. Voorafgaand aan het interview in het Texthuisje zitten de dames verstopt in een van de levensgrote boeken van de #bieb360. Je kunt deze dames ‘toevallig’ ontmoeten in de #bieb360 of gepland tijdens hun interview in het Texthuisje op vrijdag 11 juli om 16.30u.

Plaats een reactie