Raoul de Jong

29 jun

Raoul de JongTer gelegenheid van het verschijnen van De grootsheid van het Al was Raoul bij ons te gast tijdens de ‘Stilte zonder Stad’ editie in de Tuin van Kapitein Rommel te Castricum. We zijn benieuwd naar de avonturen die hij in de tussentijd heeft meegemaakt. Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) is schrijver, programmamaker, danser en levensgenieter. Zijn schrijfcarrière begon bij het jongerenplatform Spunk.nl en ondertussen zijn er al vier boeken van zijn hand verschenen. Hij schreef columns voor NRC Handelsblad, NRC Next, IS en Het Parool. Raoul was de jongste winnaar ooit van de Dick Scherpenzeelprijs. Hij maakte items voor het programma Café de Liefde van de VPRO en schreef en regisseerde zijn eigen programma Iedereen Kan Dansen voor Villa Achterwerk. In oktober verscheen zijn nieuwste boek De Grootsheid van het Al, een bundeling van zijn verhalen voor NRC over zijn voetreis naar Marseille.

Voor Raoul vrijdag 11 zaterdag 12 juli om 19.00u in het Texthuisje zal worden geïnterviewd zit hij verstopt in een van de levensgrote boeken van de #bieb360.

Het festivalspoorboekje is te vinden op www.youngartfestival.nl/blokkenschema

En omdat het vandaag zondag is sluiten we af met een dansles uit de serie ‘Iedereen kan dansen’ van Raoul. Veel plezier met stierenvechten en appels plukken!

Plaats een reactie