Bouw #bieb360

25 jun

10478336_853700064659198_1126911127639122080_o 20140625_01 20140625_02 Wat eind februari begon als een voorzichtige schets in een notitieblok is na veel brainstormen, pitchen en ontwerpen eindelijk in aanbouw. Eerder plaatsten we op deze site al een foto van de aanhanger met het hout. De bouw is inmiddels in volle gang. Daisy Bakker en Isa van Klaveren zijn onder toeziend oog van Roy Wormsbecher bezig met de constructie van 4 levensgrote boeken.
Geïnspireerd door het idee van een levende bibliotheek (een concept waarbij je geen boeken, maar mensen met een verhaal leent) startte onze zoektocht naar een volwaardig broertje of zusje van ons geliefde ‘Texthuisje’. In het kader van het 10-jarig jubileum wilden wij als ‘texters’ een plek creëren waar naast de verhalen van de door ons uitgenodigde artiesten het verhaal van 10 jaar Young Art doorgegeven kan worden. Daarnaast willen we een podium bieden aan (semi)professionele schrijvers en hiermee een unieke ervaring verzorgen voor de bezoekers van het festival.

In de aanloop naar het festival zullen we je op de hoogte houden van de vorderingen omtrent de bouw en ook zullen we wat meer vertellen over de manier waarop jij als bezoeker een bijdrage kunt leveren aan dit project.

Het idee achter de #bieb360:
Toevallige ontmoetingen binnen de drukte van een festival. Een bezoeker kan plaatsnemen in een openstaand boek waar al iemand zit met een verhaal. De binnenzijde van de carrousel (die overigens niet kan draaien) is doorschijnend en de buitenkant niet. Dit om het een minder claustrofobische ervaring te maken. De buitenwereld wordt dus op afstand gehouden, maar aan de binnenzijde kan je wel zien dat er in de andere boeken ook mensen zitten.

Genoeg geïsoleerd van het festival om kort even 1-op-1 een unieke ontmoeting te hebben. Elke ontmoeting is verschillend omdat deze, hoewel deels gecontroleerd door een schrijver/verteller in het boek plaats te laten nemen, uniek is. De ontmoeting en de ervaring wordt namelijk slechts gedeeltelijk door deze ‘geplande verteller’ beïnvloed. De intimiteit van de ontmoeting in een kleine ruimte met een nagenoeg onbekende. Twee verschillende mensen kunnen achter elkaar bij dezelfde verteller in het boek stappen en beiden hebben een andere ervaring.
20140625_03

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: